Йога център

Йога център Свами Дев Мурти е основан през 2009 г., след последното посещение на хималайския йога Свами Дев Мурти от негови ученици. Целта е в него да се преподават неговата уникална йога система и неговото учение за хуманност и любов, както и йога като цяло.
Така йога курсовете са комбинация от системата на Свами Дев Мурти и класическа йога. Включени са практики за подобряване и коригиране на гръбначния стълб и за подобряване функциите на всички системи и органи, за цялостно хармонизиране на тялото, ума, интелекта и духа.
Крокодилските упражнения са специална и прецизна разработка на Свами Дев Мурти за телата на европейците, за които класическите асани директно могат да доведат до увреждания. Сами по себе си те имат силен благоприятен ефект, но така също могат да служат за подготовка за навлизане в класическите пози и за въвеждане в Раджа йога.
В Центъра има ежедневни практики за различни групи хора – начинаещи, напреднали, 65+, деца.
Ежегодно Центърът организира семинар-ритрит. Там освен практически занимания се водят и задълбочени лекции върху йога.
Центърът е отворен за гостуващи преподаватели от всички системи и традиции, спазвайки още една заръка на Учителя, а именно, че всички сме едно семейство.

Центърът е член на Българската федерация по йога и активно участва в дейността й, която е на национално ниво.