Нови практики в йога центъра

Хималайска йога програма

сряда от 18:30 до 20 часа

Ако смятате, че йога е само за млади, гъвкави и слаби хора – грешите! Не е нужно да стоите на главата си или да се усуквате на възли, за да извлечете полза от тази дрвена практика. Хималайската йога е програма, до която могат да се докаснат всички хора и да черпят от всеобхватните и ползи!

  • Ако упражнявате „седящи професии” или водите заседнал начин на живот;
  • Ако усещате леки болки в гърба или кръста;
  • Ако искате да бъдете по-здрави, по-спокойни и да балансирате взаимоотношенията си;
  • Ако искате да бъдете по-ефективни в работата си;
  • Ако искате да бъдете по-добри, по-състрадателни, прощаващи и добронамерени с околните и да посрещате трудностите със силен дух;

ИЛИ

просто търсите смисъла на живота,

ТО ТАЗИ ПРАКТИКА Е ЗА ВАС!

Тя включва древни йога техники и асани, кондензирани за нас от Свами Дев Мурти след години изследвания и проучвания на мъдростта на различни йога системи. Те са специално разработени за съвременният човек, живеещ в условията на днешната модерна цивилизация. Практиката има за цел да засили еластичеността на гръбначния стълб, да възстанови гръбначните дискове и да стимулират храносмилането и циркулацията на кръвта.

И не само това!

Гръначният стълб е изключително важен и за психическо здраве на човека. В него се намира и гръбначният мозък, който е „магистралата на нервната ситема”. Изправената стойка на човека акумулира непрестанен натиск върху гръбначния стълб той се деформира, започва да губи еластичността си, дисковете се износват и гръбначната корда се поврежда.

Редовното практикуване ще тонизира всички вътрешни органи и ще възстановяви правилната стойка на тялото, като ще помагне да възобновите загубената му красота вътрешно и външно.

Програмата включва:

  • Древни техники и физически пози (асани), разбиране на ползите от тях и противопоказанията им, използването на техни по-лесни модификации според конкретния случай.
  • Дихателни упражнения (пранаяма), разбиране на ползите от тях и противопоказанията им, използването на техни по-лесни модификации според конкретния случай.
  • Релаксация и медитация;
  • Запознване с основни правилата за здравословно хранене според йога.

Възможност за изготвяне на индивидуална програма по желание.

Практиката е подходаща както за хора, занимавали се вече с йога, така и за абсолютно начинаещи!

С редовното практикуване на програмата ще започнем да прилагаме йога все по-често и в ежедневието си, защото:

”Животът е йога. Да бъдеш честен, да помагаш, да живееш в хармония със семейството и природата – това е йога.”  – Свами Дев Мурти

 Кога:  Всяка сряда от 18:30 до 20 часа.

 Цена: Единично посещение – 12 лв., за пенсионери – 5 лв.

Може да ползвате Клубна карта на йога центъра или карта на Мултиспорт.

Място на провежданеул. „Победа“ 1, партер (сградата на Victory apartments).

За въпроси и записване:  0896 773041 – Надежда Василиаду.